Ost, ost, ost – Jeg må have ost!

Roquefort og emmentaler, jeg betaler hvad som helst for feta! Brie eller camenbert, hvad der lugter endnu værre, gammel ost fra Kreta. Ost, jeg må ha’ ost, jeg vil ha’ ost!…..
Kan du huske den sang med Sebastian? Jeg kan!

Jeg har nu været (vægt)taber i 10 dage. Det går rigtig godt. Jeg er mere end tilfreds med de fire kilo, jeg har smidt. Jeg har tabt dem uden på noget tidspunkt at sulte mig. Det er et must for mig, for jeg er ikke så god til at være sulten.

Kosten er sund og lækker. I går fik jeg ovnbagt pighvar. Det var godt, skal jeg sige dig. Og i dag skal jeg have pandestegt kyllingebryst med chili. Som tilbehør får jeg noget hytteost und nichts weiter. Det er helt ok og jeg kan sagtens leve med kun at spise voldsomt proteinrig mad hver anden dag. Det er ikke noget problem. I morgen kan jeg så glæde mig til at få lov til at spise grøntsager. Det bliver hakkebøf med stegte løg og måske et spejlæg. Som tilbehør salat.

Hvilken luksus at få lov til at spise rå og tilberedte grøntsager igen efter fem dage på fisk, magert kød og mælkeprodukter uden fedt. – Man bliver glad for en gang mos lavet af selleri, gulerødder og blomkål. For ikke at tale om en rå gulerod, en tomat, et stykke agurk en, grøn peber. – Det er enormt lækkert.

Om jeg så ikke har savnet noget? – Jeg er jo vant til at få rødvin næsten hver dag. Det savner jeg ikke. Jeg plejer at få halvanden morgenbasse en gang om ugen. Det savner jeg ikke. Jeg plejer at få rundstykke med tandsmør i weekenden. Det savner jeg ikke. Jeg får i ny og næ en stille pilsner eller en fadøl sammen med min søn, en god ven eller i golfklubben. Den savner jeg ikke!

Jeg savner heller ikke en morgendram i ny og næ. Men jeg har det som den gamle sørøver Ben Gun – Jeg må ha ost! Ost, ost, ost, ost, ost jeg må ha o’hooost!
– Allerbedst kunne jeg tænke mig et stykke rigtig groft rugbrød med krydderfedt og ovenpå et par fede skiver af en gammel dansk gammelost stænket med portvin! Det er guffemam!

– Og hvem ved, måske en bette snaps til!

foto: pixabay.com